А защо да не видим и BMW X8 съвсем скоро?

X8

С разкриването на X7 по-рано тази седмица, SUV-овете на BMW се разраснаха до … седем автомобила, включително X1, X2, X3, X4, X5 и X6.

Най-големият SUV от Бавария е конкурент на Mercedes-Benz GLS и Range Rover с много вътрешно пространство, доста луксозни функции и най-новите технологии на марката.

Сега, ако се чудите дали апетитът на BMW за кросоувъри във всички стилове и размери е удовлетворен с въвеждането на новия X7, вероятно отговорът е не. Слуховете се въртят за супер луксозен (и скъп) голям брат на по-спортните X2, X4 и X6 – X8.

Предполага се, че той ще пристигне през следващите две години. X8 ще бъде по същество X7 със скосен покрив, следвайки стъпките на по-малките X4 и X6.

Базовите модели се очаква да пристигнат с 5 места, докато горните спецификации ще  се възползват от втори ред задни седалки.

Твърди се, че BMW са запазили търговската марка X8 по-рано тази година. Тъй като това се случва много често, когато автомобилните производители представят нови продукти, автомобилните дизайнери се опитват да пресъздадат бъдещите модели, базирани на настоящите такива.

Тук можем да се запознаем с някои рендери, които се появиха след въвеждането на X7. Дело на XTomi и Aksyonov Nikita, те се опитват да ни дадат представа за това, как може да изглежда бъдещия BMW X8. Само времето ще покаже дали те са прави.