кола-африка

Ако мислите, че детските мечти не се сбъдват и трябва да мислим за тях като наивни планове оставени в миналото, значи не сте чували за Моусес Нгобени (Moses Ngobeni).

Той е електроинженер от Южна Африка и неговата страст са спортните автомобили. През далечната 1994 г. прави първите си рисунки на блянуваната спортна кола, докато чете автомобилни списания за европейски и американски суперколи. С помощта на различни части от различни марки и три годишен труд, неговата детска мечта е осъществена.

Франкен-колата на господин Нгобени му струва 16 000 щ.д., похарчени за части като: 2.0 литров двигател от BMW 318 IS 1998, фарове от Audi TT 2011, стопове от GT-R 2015, странични стъкла от BMW E46 M3, задни стъкла от Mazda 323, предно стъкло от VW Caddy.

Впечатляващи са малките крила, които изкачат от задната част на праговете и допринасят за по-голяма стабилност при рязко спиране. Ръчно изработеният спортен автомобил има и възможност за стартиране на двигателя от смартфон. Това не е учудващо, при положение че Моусес е електроинженер.

Много от вас могат да решат, че колата не е красива или пък да сметнат, че за 16 000 долара успяваш да си купиш кола с гаранция от шоурум. Поуката тук обаче е – детската мечта винаги може да се сбъдне, стига да излезете и да я преследвате… дори и в Южна Африка.