Dynamic photo Colour: Micrommata green

Искате Audi R8, добавете още 30 000 евро и ще получите по-горещото Audi R8 Spyder V10 + !

Какво ще получите, ако добавите още 30 000 евро към „обикновената“ версия на Audi R8? Най-малкото ще си подсигурите достъп до „клуб 600 к.с.“. Модификацията „+“ на свръх спортиста от Инглощат е оборудвана с 5.2 литров атмосферен агрегат с 10 V-образни цилиндъра и допълнителни 69 к.с. Освен това колата тежи с 25 кг. по-малко, които едва ли ще усетите, но трябва да се спомене.

Най-голямата външна промяна в Audi R8 Spyder V10 + е карбоновият лип спойлер. Той впрочем, освен супер красив е и функционален. В комбинация с карбоновият заден дифузьор се създават допълнителни 100 кг натиск върху колата при максимална скорост. Впрочем всички детайли от въглеродни нишки по Audi-то могат да бъдат боядисани и в цвета на колата, но не ви съветваме да го правите. Те наистина изглеждат жестоко.

Както всяко бързо Audi, V10 + разполага със система за задвижване и на четирите колела – Quattro. Освен това е оборудвана и с диференциал с ограничено приплъзване. А чрез добре познатата „“Drive Select System“ на компанията, може да настроите поведението на колата, спрямо стила ви на каране.

Вероятно не всеки любител на супер автомобили, асимилира Audi, като производител на такива. Въпреки това Audi R8 е точно такъв. A Spyder V10 + е истински „roadster“ на стероиди.

Нужно е само да свалите 44 килограмовият покрив и да отворите клапите на спортната генерация и вашето Audi ще ви гарантира страхотни емоции. Веднага щом натиснете газта и чуете рева на 10-те гърла ще разберете, че колата е наистина специална. Поведението и е диво, а ако умеете да шофирате добре, Spyder-а има неограничени възможности.  Ако пък активирате икономичния режим на колата, тя ще ви вози съвсем тихо и смирено.

Време е обаче да си поговорим и за резултатите. Спринтът до 100 км/ч отнема 3.3 секунди, а максималната скорост е 303 км/ч. 7-степенната автоматична скоростна кутия S-tronik, пък може да превключва както изключително плавно и умерено, така и свръх бързо и в „лютеницата“. Това разбира се е ваш избор, но едва ли ще успеете просто да се возите спокойно дълго време.

Освен, че Audi R8 Spyder V10 + е супер красив и истински спортен автомобил. Е и една от най-бързите атмосферни коли в серийно производство на планетата. Ако искате красота, агресия, атмосферен мотор и уникално кабрио в едно и много дебел портфейл, то не се колебайте, Audi-то е страхотен избор.