Chevrolet Corvette ZR1 2019 е оборудван с 6.2-литров V8 двигател с механичен компресор и изкарва бруталните 755 к.с. и 968 Nm. С тези цифри автомобилът е сигурен, че би надбягал всички останали американски машини.

Каналът DragTimes в YouTube наскоро изправи Ford GT срещу новия Corvette ZR1 и въпреки, че всеки очакваше разгромен резултат, нещата не се получиха точно така.

В първото състезание launch control-ът на Ford GT сработва безпроблемно и я изстрелва напред по пистата. За сравнение, Corvette ZR1 изпитва сериозно затруднение да намери сцепление и остава назад.

По-интересно от първото състезание е второто. Този път дуото тръгна равнопоставено, но никой не можа да предположили, че Corvette няма да има очевидно предимство. Нещата обаче не се случват точно по този начин.

ZR1 има голям голям V8 отпред, а Ford GT използва 3.5-литров twin-turbo V6, монтиран в средата на автомобила. Той осигурява 647 к.с. и 745 Nm въртящ момент и е свързан с бърза трансмисия с двоен съединител.

Това видео само доказва, че мощта не е всичко, когато става въпрос за драг състезания, тъй като тежестта и тягата също са от голямо значение.