Един от шефовете на BMW M – Карстон Прайс, заяви че главната причина в някои от „М“ моделите на BMW да се монтира и 6-степенна ръчна скоростна кутия са клиентите в Щатите.

Изказването на Прайс, вероятно доголяма степен е повлияно от това на Франк ван Мил, който преди два дни, каза че не вижда смисъл от ръчните скоростни кутии. Карстон Прайс успокои феновете, че докато продължават да си купуват спортни автомобили с ръчна скоростна кутия, то такива ще се предлагат.

В Съединените Щати повече от 50% от BMW M2, които са поръчани са били именно с ръчна скоростна кутия. Причина за това според Прайс е идеята на по-спортно ориентираните клиенти, че ръчната скоростна кутия, макар и по-бавна осигурява на водача по-добра връзка с автомобила. Според него, клиентите са изградили емоционална връзака с марката през годините и колкото, и добра да е автоматичната скоростна кутия, собствениците които притежават M-модели от десетилетия трудно биха свикнали с нея.

Прайс не пожела да коментира следващата генерация на BMW M3 и M4, но прати ясно послание към феновете:

-Продължавайте да си купувате автомобили с ръчни скоростни кутии и ние ще продължим да ги предлагаме

BMW M2 е една от малкото останали спортни коли, които се предлагат с ръчна скоростна кутия, така че явно от BMW наистина се съобразяват с желанието на клиента!