Алонсо завърши успешно тест с Toyota LMP1 Prototype

Алонсо
TOYOTA GAZOO Racing. World Endurance Championship. 6 Hours of Bahrain 19th November 2017 Bahrain International Circuit, Bahrain.

Фернандо Алонсо се доближи до мечтата си да се състезава в 24 часа на Льо Ман, завършвайки днес тестовете в Бахрейн.

В хода на деня испанецът навъртя повече от 100 обиколки и постави най-добро време от 1 мин. и 43.013 сек. Това се оказа с 6 десети по-бавно от другия пилот на Toyota LMP1 – Майк Конуей.

Говорейки пред Motorsport, съветникът на Toyota Алекс Вурц заяви, че е много впечатлен от представянето на Алонсо.

„Аз съм фен на спортните автомобили, така че съм горд, когато професионалните пилоти дойдат, за да усетят вълнението на тези прототипи. Фернандо е един от най-добрите състезатели, така че както очаквахме, той показа невероятно представяне.“

„Той бързо се адаптира към уникалния стил на шофиране и даде много добра и структурирана обратна връзка през деня“, каза Вурц.

Алонсо преследва в момента Тройната корона“ в моторните спортове и наскоро постигна нова сделка с екипа на McLaren F1, който ще му позволи да се състезава в други състезания по време на състезанията от календара на Формула 1 през 2018. Очаква се той да се състезава с Toyota по време на прочутото състезание по издръжливост. Успешното му представяне днес само ще подобри шансовете му да подпише договор за него.