5.2-литровият V8-мак на Ford Shelby Mustang GT350R е може би върхът на американските двигатели.

Благодарение на плосккия дизайн на коляновия вал и специалната изпускателна система на автомобила, той реве като никой друг Mustang преди него. Двигателят не само звучи добре, но и изстрелва 526 к.с. и въртящ момент от 581 Nm. Не е чудно защо GT350R си покачва стойността, откакто се появи.

Въпреки това, колкото и невероятна да е колата, Hennessey Performance смята, че може да я направи по-добра и бързо разработи пакет за подобрения HPE850. Заснет по време на неотдавнашен тест в централата на тунера в Тексас, крайният продукт е направо демоничен.

Както можете да си представите, наличието на компресор променя начина, по който звучи автомобилът. Шумът от двигателния отсек вече не е само дяволско ръмжене от 5,2-литровия V8, а сега включва и характерния писък на компресора. Ако ви харесва звукът на V8 с компресор, то сега направо ще се влюбите.

Както подсказва името на пакета, той увеличава мощността по драматичен начин. HPE850 GT350R доставя 790 к.с. на задните колела. Това означава време до 100 км/ч. за 3,3 секунди и дава възможност за изминаване на 1/4 миля само за 10,8 секунди при 214 км/ч терминална скорост.

Не всеки би модифицирал GT350R, но при желание за повече мощ, трябва да се обмисли варианта на Hennessey.