infiniti q50

От автомобилното изложение в Женева до това, което се провежда в Ню Йорк в момента е изминал точно един месец, а за това време луксозното Infiniti Q50 2018 е претърпял някои важни промени по оборудването си и външния вид.

На автошоуто в САЩ Infiniti Q50 за първи път показва фейслифт версията си пред американската публика. Външните проемени засягат главно рестилизираната предна решетка и мрежа (пчелна пита), ревизираните брони, както и едва доловими промени по предните и задните светлини.

infiniti q50 2018
Infiniti твърдят, че интериорът е мястото, където качеството на материалите е вдигнато значително. Добавени са шевове към меките на допир материали около инструменталния панел и топката на скоростния лост е станала по-спортна. Дизйнът на воланът също е станал по-изваян, а предните седалки производителят ги определя като „поддържащи гърба“.
infiniti q50 2018

Широката гама от системи подпомагащи шофирането включват Active Lane Control (система следяща пътната маркировка), Intelligent Cruise Control, Distance Control Assist (двете системи ви позволяват да се „закачите“ за МПС-то пред вас), Backup Collision Intervention (аварийно спиране, с цел да се предотврати удар с напречно движещ се автомобил отзад), Blind Spot Warning and Intervention (системата предупреждава за наличието на автомобил в мъртвата точка и коригира евентуална маневра към него), Lane Departure Warning and Prevention (с-мата сигнализира напускането на пътната лента), Forward Emergency Braking (активира аварийно спирачките в случай че автомобилът пред вас спре) и Predictive Forward Collision Warning (извършва функции подобни на предишната система).

infiniti q50 2018
Най-значима в Infiniti Q50 2018 е актуализацията на второто поколение Direct Adaptive Steering. Сега тя предоставя по-директно и гладко управление. Смята се, че това е първата крачка на модела към полу-автономните технологии.

Двигателната гама остава непроменена с наличните 2.0 литра турбо двигател в комбинация с хибридна система, както и туин турбо версията на 3.0 литровия V6 в модификации от 300 и 400 к.с.

Infiniti Q50 2018 ще стартира продажбите си в края на това лято.