peugeot 3008

230 автомобила на френската автомобилна марка Peugeot обслужват Откритото първенство по тенис на Франция Ролан Гарос 2017, което се провежда от 22 май до 11 юни. Автомобилната компания е партньор на събитието вече 33 години и за първи към автопарка включва автономния модел 3008, който е част от фирмената програма за развитие на автономни тхнологии AVA (Autonomous Vehicle for All).

Безпилотният SUV Peugeot 3008 ще присъства на Ролан Гарос няколко дни, през които посетители и журналисти ще имат възможността отблизо да се запознаят с новите технологии и системи, голяма част то които се интегрират и в други модели на марката. От догодина ще бъде налична функцията за автономно шофиране (под контрола на водач) целяща да облекчи умората при монотонни пътувания и градски трафик и да подпомага маневрите при паркиране.

От 2020 г. системите за автономно шофиране, които ще се интегрират в моделите на Peugeot ще позволят на шофьора напълно да се откъсне от управлението на автомобила, оставяйки го под контрола на функциите „hands off“ и „eyes off“.

Посетителите на Ролан Гарос могат да използват и очилата за виртуална реалност тествайки системите за помощ на водача.
В автопарка на турнира участват още 5008, Traveller, Partner Electric и Peugeot 508.

Вижте също ревюто ни за новото Peugeot 301