Автомобилното изложение във Франкфурт вече няма да бъде… във Франкфурт

Автомобилното изложение във Франкфурт е едно от най-големите в света и едно от най-старите, датиращо от 1951 г. Но всяко нещо си има своя край, така че дойде време да се сложи край и на това.

Изложението във Франкфурт се провеждаше през година, като 2019 ще остане последната във финансовата столица на Германия. То се редуваше с изложението в Париж, но популярността му се позагуби през последните години. Договорът на изложението изтече и по всяка вероятност то вече няма да се провежда там.

От немската асоциация на автомобилната индустрия са готови с нова концепция за 2021 г., с която искат да привлекат обратно всички големи компании. Тя включва както нов формат на самото събитие, така и промяна на локацията. Отделно от всичко това, инцидентите с еко активисти от миналата година оставиха горчив привкус на участниците и това ще се наложи да не се повтаря за следващата година.

Предложенията за локация на новото изложение са Берлин, Кьолн, Франкфурт, Хамбург, Хановер, Мюнхен и Щутгарт. В последствие те са редуцирани до Берлин, Хамбург и Мюнхен, което вече означава, че доскорошното място на събитието няма да се запази.

Дали за добро или за лошо, промяната е факт. Директорите на асоциацията на автомобилната индустрия в Германия казват, че новите предложения са много новаторски, с което целят да върнат интереса на публиката към този тип събития. Няма как да не се съгласим с тях. Все пак това са мероприятия, които показват напредъка на компаниите, използването на нови технологии и подобряването на мобилността. Това не е арена за политически и екологични активистки цели, които освен да пораждат напрежение и разделение, не водят до нищо друго. Нека се запази добрия тон и настроение. Виждаме, че всички се борят да променят зависимостта ни към въглеродните продукти, нека ги оставим да работят спокойно.